طرز تهیه خمیر پیراشکی با خمیر مایه

به گزارش تاریخ امپراطوری های ایران، پیراشکیجزو غذاهای خوشمزه ای است که هواداران زیادی دارد. می توانید خمیر آن را به صورت آماده از سوپر مارکت ها تهیه کنید اما اگر اهل آشپزی هستید و دوست دارید هر چیزی را به صورت خانگی داشته باشید طرز تهیه خمیر پیراشکی با خمیر مایه در منزل نیز کار سختی نسیت و لذت پختن پیراشکی را نیز بیشتر می نماید و نمونه سالم تری خواهید داشت. ما طرز تهیه خمیر پیراشکی با خمیر مایه را در این مطلب در اختیار شما قرار می دهیم.

طرز تهیه خمیر پیراشکی با خمیر مایه

مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی با خمیر مایه

  • آرد دو پیمانه
  • آب یک سوم پیمانه
  • روغن یک چهارم پیمانه
  • پودر خمیر مایه فوری دو قاشق مرباخوری
  • تخم مرغ یک عدد
  • نمک یک دوم قاشق چای خوری
  • شکر یک دوم قاشق چای خوری

طرز تهیه خمیر پیراشکی با خمیر مایه

مرحله اول

آب ولرم را با شکر مخلوط کنید سپس خمیر مایه فوری را به مخلوط آب و شکر اضافه کنید و آن ها را هم بزنید و کمی به آن موقع دهید تا خمیر مایه به عمل آید. به عمل آمدن خمیر مایه حدود 10 دقیقه طول می کشد و خمیر مایه پف می نماید.

شکر به میزانی نیست که خمیر شما را شیرین کند اما آن را حذف نکنید زیرا برای به عمل آمدن خمیر مایه ضروری است.

مرحله دوم

در مرحله بعد تخم مرغ را خوب هم بزنید تا سفیده و زرده آن خوب مخلوط شوند و به اصطلاح کاملا کف نمایند سپس روغن را به آن اضافه کنید و دوباره هم بزنید.

مخلوط خمیر مایه را به تخم مرغ و روغن اضافه کنید و با قاشق هم بزنید. (در این مرحله از همزن استفاده نکنید.)

مرحله سوم

آرد و نمک را الک کنید سپس آن را کم کم به مخلوط خمیر مایه اضافه کنید و در حین اضافه کردن با قاشق هم بزنید.

تا زمانی که مخلوط خود را بگیرد آرد و نمک را اضافه کنید و هر زمانی که خود را گرفت و جمع کرد از اضافه کردن آن دست بکشید حتی اگر کل اندازه آردتان مصرف نشده بود.

مرحله چهارم

بعد از این مرحله باید با دست وارد کار شوید و خمیر به دست آمده را با دست ورز دهید تا به یک خمیر نرم و لطیف برسید که به دست تمیزی که خمیری نباشد نچسبد. در صورتی که خمیرتان خیلی چسبناک بود می توانید اندازهی آرد به آن اضافه کنید.

خمیر را داخل یک کاسه که کمی چرب نموده اید قرار دهید و روی آن را با پارچه بپوشانید.

کاسه تان را برای مدت 1 تا 2 ساعت در جای نسبتا گرم قرار دهید تا خمیرتان پف کند و حجم آن تقریبا دو برابر گردد.

مرحله پنجم

حدود یک چهارم از خمیر را جدا کنید و روی تخته قرار دهید و با وردنه آن را پهن کنید تا ضخامت آن به حدود 2 میلیمتر برسد. برای اینکه خمیرتان به وردنه نچسبد روی آن کمی آرد بپاشید.

با یک قالب دایره ای که سایز مورد نظر شما را دارد روی خمیر پهن شده قرار دهید و اضافه های آن را ببرید.

خمیرهای بریده شده را روی کاغذ روغنی که سطح آن را آرد پاشی نموده اید قرار دهید.

می توانید خمیرهای آماده شده را همان زمان بهره ببرید و پیراشکی های خود را آماده کنید یا می توانید با همان کاغذ روغنی داخل کیسه فریزر بگذارید و داخل فریزر قرار دهید و در زمان لازم از آن بهره ببرید.

فقط بعد از اینکه آن ها را از فریزر خارج کردید به آن موقع دهید تا یخ آن آب گردد.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه خمیر پیراشکی با خمیر مایه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خمیر پیراشکی با خمیر مایه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید