طرز تهیه بان دراگ؛ نوشیدنی سنتی و خوشمزه اندونزیایی

به گزارش تاریخ امپراطوری های ایران، با طرز تهیه نوشیدنی خوشمزه بان دراگ، سفری به کشور زیبای اندونزی برای خود و عزیزانتان ترتیب دهید و تمام وجودتان را گرم کنید.

طرز تهیه بان دراگ؛ نوشیدنی سنتی و خوشمزه اندونزیایی

هوس یک نوشیدنی گرم لذیذ و نو به سرتان زده است؟ نمی دانید برای مهمانی چه نوشیدنی مجلسی و متفاوتی سرو کنید؟ با تاریخ امپراطوری های ایران همراه شوید و برترین نوشیدنی های ایران و دنیا را در مجموعه شربت ها و نوشیدنی ها، در خانه و همراه با ما درست کنید و از آن ها لذت ببرید. امروز قصد داریم طرز تهیه یک نوشیدنی بسیار خوشمزه و محبوب به نام بان دراگ (bandrek) را در اختیار شما قرار دهیم تا با درست کردن آن در منزل، روزی مملو از طعم های متفاوت را برای خود رقم بزنید.

بان دراگ، یک نوشیدنی سنتی داغ، شیرین و پرادویه است که خاستگاه آن به اقوام سوندانی در غرب استان جاوا در کشور اندونزی برمی گردد. مردم سوندانی که در ارتفاعات سرد زندگی می نمایند، این نوشیدنی را برای گرم کردن خودشان در طول شب و آب وهوای سرد می خورند.

نوشیدنی داغ بان دراگ از ترکیب اسانس زنجبیل (jahe)، شیره نخل (gula merah) و دارچین (kayu manis) درست می گردد. از دیگر مواد تشکیل دهنده این نوشیدنی می توان به بادیان ختایی، میخک، تخم گشنیز، هل، علف لیمو، فلفل چیلی، برگ پاندان (pandan) و کمی فلفل سیاه اشاره نمود. بسته به ذائقه افراد به بان دراگ، شیر (شیر تغلیظ شده شیرین یا شیر نارگیل) و تکه های نارگیل یا میوه دوریان نیز اضافه می گردد.

گفته می گردد که مصرف نوشیدنی بان دراگ اثرات مثبتی بر مسائل کوچک سلامتی مانند گلودرد و سرماخوردگی دارد. بان دراگ بعلاوه برای تقویت اشتها و برطرف خستگی های روزمره بسیار مفید است. این نوشیدنی شباهت زیادی به چای ماسالا دارد؛ البته در تهیه آن از چای استفاده نمی گردد. با درست کردن این نوشیدنی روی گاز، عطر بان دراگ در تمام خانه می پیچد و شما را غرق لذت می نماید.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

  • مواد لازم
  • طرز تهیه
  • نکات مهم برای تهیه بان دراگ
  • سفر به اندونزی با طعم بان دراگ

مواد لازم

برای 4 نفر

  • 4 لیوان آب
  • 4 قاشق غذاخوری شیره نخل یا شیره نارگیل
  • 100 گرم زنجبیل پوست کنده و نازک خردشده
  • یک عدد چوب دارچین
  • 5 عدد میخک
  • یک عدد هل
  • 3 ساقه علف لیموی تازه
  • 2 عدد برگ پاندان
  • شیر تغلیظ شده برای سرو (اختیاری)

طرز تهیه

1. آب، ادویه جات، برگ پاندان و علف لیمو را در یک ماهیتابه گود میانه بریزید و روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید؛ سپس شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید تا بان دراگ برای 20 دقیقه بجوشد و عطر ادویه جات و سبزیجات معطر دربیاید.

2. شیره نخل را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا حل گردد. سپس درب ماهیتابه را ببندید و بان دراگ را برای 15 دقیقه دیگر بجوشانید.

3. نوشیدنی را از یک صافی عبور دهید و در لیوان های سرو بریزید.

4. یک تا 2 قاشق چایخوری شیر تغلیظ شده در هر لیوان بریزید و بان دراگ را بلافاصله سرو کنید.

نکات مهم برای تهیه بان دراگ

  • شما می توانید به دلخواه، ادویه جات دیگری چون بادیان ختایی، تخم گشنیز، دانه فلفل سیاه و غیره را نیز به بان دراگ اضافه کنید. فقط توجه داشته باشید که زنجبیل، ماده اصلی این نوشیدنی است.
  • سعی کنید از زنجبیل کهنه بهره ببرید؛ زیرا طعم آن تندتر است.
  • اگر زنجبیل را به صورت درسته در ماهیتابه بیندازید، عطر و طعم کمتری از خود آزاد می نماید، پس حتما آن را ریز برش بزنید.
  • بان دراگ را روی حرارت ملایم گاز بجوشانید تا طعم ادویه جات و سبزیجات به خورد نوشیدنی برود.
  • شما می توانید از تکه های نارگیل تازه برای تزئین بان دراگ بهره ببرید.

سفر به اندونزی با طعم بان دراگ

بان دراگ از ادویه جات و سبزیجات معطری درست می گردد که در اندونزی استفاده می شوند. علف لیمو و برگ های پاندان، این نوشیدنی را طعم دار می نمایند و شیره نارگیل یا نخل برای شیرین کردن آن به کار گرفته می گردد. همانطور که می دانید در آسیا از زنجبیل برای گرم نگه داشتن بدن استفاده می نمایند.

بان دراگ با عطری متمایز و طعم زنجبیل، دیگر ادویه جات و سبزیجات معطر، واقعا یک نوشیدنی خاص است. بیشتر کسانی که بان دراگ را مزه کرد ه اند، طعم آن را تند و پرادویه توصیف می نمایند. شما با نوشیدن آن، حس می کنید که گرما و تندی از گلویتان به معده منتقل می گردد و کم کم همه بدنتان گرم می گردد. بان دراگ، یک نوشیدنی مناسب برای فصل سرما است و با طعم شیرین خود، هر سلیقه ای را راضی خواهد نمود.

آیا پیروز به تهیه نوشیدنی بان دراگ از مجموعه شربت ها و نوشیدنی ها شدید؟ اگر این نوشیدنی متفاوت و خوشمزه را در خانه درست کردید، حتما در بخش نظرات همین مطلب، تجربه خود را برای ما و دیگر کاربران تاریخ امپراطوری های ایران بنویسید یا از نوشیدنی خوشمزه بان دراگ خود عکس بگیرید و با تگ کردن تاریخ امپراطوری های ایران در اینستاگرام ([email protected])، عکس های خود را با ما به اشتراک بگذارید.

منبع: کجارو / lemonilo.com / whattocooktoday.com / tasteatlas.com

به "طرز تهیه بان دراگ؛ نوشیدنی سنتی و خوشمزه اندونزیایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بان دراگ؛ نوشیدنی سنتی و خوشمزه اندونزیایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید