سربازان آبی مثل موم در دستان فرهاد، شجاع، وحشتناک و بی رحم؛ مثل استقلالِ مجیدی

به گزارش تاریخ امپراطوری های ایران، کسب سه پیروزی، دو تساوی و یک باخت استقلال را به عنوان صدرنشین گروه C به مرحله یک هشتم نهایی لیگ قهرمانان 2021 در گروه مرگ رساند.

سربازان آبی مثل موم در دستان فرهاد، شجاع، وحشتناک و بی رحم؛ مثل استقلالِ مجیدی

گروه ورزشی تاریخ امپراطوری های ایران، تیم استقلال که فصل نوزدهم لیگ برتر را با سرمربیگری محمود فکری استارت زده بود پیروز شد با 8 هفته صدرنشینی از 15 هفته دور رفت، کار خود را به انتها برساند اما این تیم هرگز محبوب و مورد علاقه هواداران استقلال نبود. اغلب کارشناسان فوتبالی به ویژه پیشکسوتان استقلال ضمن تمجید از جایگاه این تیم که تنها در هفته دوم تا رده ششم پایین آمد و غیر از آن اغلب اوقات در بالای جدول قرار داشت، همیشه به این موضوع انتقاد می کردند که استقلال خوب فوتبال بازی نمی کند.

اشاره به مهره های توانمند این تیم درون زمین و روی نیمکت و عدم بازی دریافت لازم از این مهره ها جزو مواردی بود که در مصاحبه های پیشکسوتان استقلال به وضوح و کرات دیده می شد. این موج نقدها تا جایی پیش رفت که محمود فکری پس از شکست در هفته دوازدهم مقابل سایپا با اینکه همچنان استقلال را در صدر جدول نگه داشته بود با حضور هواداران مقابل باشگاه و محل تمرین روبرو شد و شرایط سختی را تحمل کرد. استقلال پس از آن با یک تساوی مقابل نفت مسجد سلیمان و سپس پیروزی مقابل نساجی مازندران همچنان در صدر جدول باقی ماند اما شکست روبروی سپاهان یکی از رقبای اصلی برای کسب عنوان قهرمانی در هفته پانزدهم نقدها را تا جایی پیش برد که هیئت مدیره باشگاه استقلال به فکر ایجاد تغییر در کادرفنی افتادند و مذاکرات پنهانی با گزینه های مدنظرشان را استارت زدند. یکی از این گزینه ها فرهاد مجیدی بود.

تساوی استقلال در اولین بازی دور برگشت مقابل مس رفسنجان محمود فکری را وادار به استعفا کرد تا بلافاصله فرهاد مجیدی آمادگی خود برای راهنمایی استقلال را اعلام کند. مجیدی به محض در دست دریافت سکان راهنمایی استقلال در بازی با فولاد، پیکان (در جام حذفی) و ماشین سازی تبریز سه برد متوالی کسب کرد. تفاوت این سه برد با نتایج خوب قبلی استقلال در این بود که تیم فرهاد مجیدی رو به جلو، تهاجمی با تاکتیک تعیین و حساب و کتاب بازی می کرد.

گرچه این تیم در ملاقات مقابل پیکان پس از تعطیلات نوروزی فوتبال ضعیفی ارائه کرد اما ورود پرقدرت استقلال به لیگ قهرمانان آسیا کادر مدیریتی و هواداران این تیم را به صرافت انداخت که استقلال به دست کادرفنی خوبی سپرده شده است.

شروع طوفانی استقلال و فرهاد مجیدی در ملاقات مقابل تیم میزبان در شهر جده و شکست 2-5 الاهلی باعث شد تا موجی از امیدواری بین هواداران این تیم به وجود بیاید. نقش کلیدی فراز کمالوند در کسب نتایج مثبت استقلال پس از حضور کادر فنی جدید انکار ناپذیر بود و این را اغلب کارشناسان بیان کردند.

برد دوم استقلال در مرحله گروهی لیگ قهرمانان مقابل الشرطه عراق که پس از 50 سال پیروز به شکست دوباره این تیم شد آن هم با نتیجه 3 بر صفر و کلین شیت، مهر تایید دیگری بر انتخاب فرهاد مجیدی بود. استقلال در ملاقات با الدحیل گرچه مقابل این تیم قدرتمند قطری که پر از مهره های مختلف از سراسر دنیاست باخت اما باخت 4 بر 3 روبروی این تیم، کوچکترین خدشه ای در محبوبیت فرهاد مجیدی و تیمش در ذهن هواداران استقلال ایجاد نکرد. این دو تیم در بازی برگشت به تساوی دو بر دو دست یافتند که البته هر دو ملاقات با اشتباهات محرز داوری همراه شد. در بازی رفت پنالتی روی قائدی به قدری واضح بود که حتی یک کارشناس داوری هم خلافش را بیان نکرد. در بازی دوم نیز پنالتی که داور برای الدحیل گرفت اصلاً پنالتی نبود.

در نهایت استقلال در بازی سوم روبروی الاهلی اوج هنرمندی کادر فنی اش را به نمایش گذاشت. یکی از نقاط قوت تیم استقلال شناخت دقیق و نفر به نفر فرهاد مجیدی از تک تک نفرات تیمی است که تا شهریور سال گذشته راهنماییش را در دست داشت و توانسته بود در نیمه نهایی جام حذفی رودرروی رقیب سنتی استقلال، پرسپولیس را شکست داده و به فینال برسد. این ویژگی و شناخت کافی سرمربی از بازیکنان استقلال موجب شد تا این تیم در طول ملاقاتهای گذشته بارها در خلال برگزاری مسابقات تاکتیک های مختلف را به کار بگیرد.

تغییر سیستم بازی از 1-3-2-4 به 2-4-4 و یا تبدیل شدن به سیستم 1-4-1-4 و در پاره ای اوقات تبدیل شدن به سیستم 3-3-4 و حتی در یکی از مسابقات اخیر بازی با سه مدافع و سیستم 2-5-3 نشان می دهد بازیکنان استقلال همچون موم در دستان فرهاد مجیدی هستند و او به خوبی می تواند تیمش را بسته به شرایط هر بازی مانند یک شطرنج باز در حالت های مختلف شجاع، خطرناک و بی رحم رودرروی مهره های تیم مقابل صف آرایی کند.اوج هنر مجیدی در بازی پنجم استقلال در دور گروهی روبروی الاهلی بود که این تیم با یک تساوی به صدر جدول می رفت. استقلال در ملاقات آخر مقابل الشرطه ابتدا با سیستم 1-3-2-4 بازی را شروع کرد اما از دقیقه 20 به بعد به تغییر سیستم 2-4-4 عراقی ها را غافلگیر کرد. پس از خروج از رختکن و کسب برد یک بر صفر در نیمه اول، استقلال در نیمه دوم باز هم با سیستم 1-3-2-4 وارد زمین شد و با اضافه کردن مهره های تازه نفس به ترکیب اصلی، تیم عراقی را وادار کرد تا دستهایش را به عنوان تسلیم بالا بگیرد.

چنین تیمی قطعاً از سوی رقبای لیگ فزونی اش به دقت در این مدت زیر ذره بین بوده و نکته جالب این است که کمتر آنالیزوری قادر است دست کادر فنی استقلال و فرهاد مجیدی را بخواند. سرمربی که در شش بازی مرحله گروهی رقابت های آسیا که زیر ذره بین همه 15 تیم دیگر لیگ فزونی بود با تنوع تاکتیکی بالا و استفاده از مهره های مختلف در پست های متفاوت همه را سردرگم کرد. بابک مرادی در لیگ برتر وینگر چپ بازی کرد اما در بازی با الشرطه وینگر راست شد! میلیچ در دو بازی وینگر راست بازی کرد. تغییرات اینچنینی در ترکیب استقلال علاوه بر گمراه کردن رقبا، نشان دهنده خلاقیت بالای کادر فنی این تیم است. تیمی که حتی بین دو نیمه 45 دقیقه قادر به سردرگم کردن کادر فنی تیم مقابل است.

آنچه این روزها خوشحالی توأم با نگرانی هواداران استقلال را باعث شده شرایط متزلزل جایگاه مربیگری در تیم استقلال است. با نگاهی به پشت سر می توان دید که طی سه چهار فصل اخیر سرمربیان مختلفی اعم از داخلی و خارجی روی این نیمکتش نشسته و خیلی زود از روی آن بلند شده اند! قطعاً کادر مدیریتی باشگاه استقلال با در اختیار داشتن این کادر فنی خلاق، مجرب و شجاع که استقلال را مجاب نموده تا فوتبالی زیبا، تماشاگرپسند و تهاجمی را به نمایش بگذارد باید این اطمینان را به فرهاد مجیدی و البته هواداران بدهد حمایت قاطعانه خود را تا محقق شدن خواسته های آنها ادامه خواهد داد.

اینکه قرارداد فرهاد مجیدی با استقلال دو سال و نیمه است به خودی خود می تواند ضمانت قابل قبولی برای این مهم باشد اما قطعاً چنین مربی بیش از این هم قادر است برای استقلال افتخار آفرینی کند و سالیان متمادی راهنمایی آبی پوشان را در دست داشته باشد. کسی که آمده تا ثابت کند شاگرد خلف سرمربیان صاحب نام همین باشگاه همچون زنده یادها ناصر حجازی و منصور پورحیدری و البته امیر قلعه نویی بوده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "سربازان آبی مثل موم در دستان فرهاد، شجاع، وحشتناک و بی رحم؛ مثل استقلالِ مجیدی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سربازان آبی مثل موم در دستان فرهاد، شجاع، وحشتناک و بی رحم؛ مثل استقلالِ مجیدی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید