مراقب این منبع آلودگی در آشپزخانه باشید!

به گزارش تاریخ امپراطوری های ایران، خراسان/ آنالیز ها نشان می دهد استفاده از اجاق گاز می تواند هوای داخل خانه را تا 5 برابر بیشتر از هوای بیرون، آلوده کند.

مراقب این منبع آلودگی در آشپزخانه باشید!

اغلب ما برای آشپزی از اجاق گاز استفاده می کنیم. اما بسیاری از ما از میزان آلاینده هایی که به واسطه سوختن گاز برای فراوری حرارت در آشپزخانه مان فراوری می گردد، بی خبریم. این در حالی است که آنالیز های جدید نشان می دهد آن ها می توانند عوارضی جدی بر سلامت ما داشته باشند، اما برای کاهش این عوارض چه کاری از دست ما بر می آید؟

به صورت معمول با سوختن گاز در اجاق های خوراک پزی، دی اکسید نیتروژن و مونوکسید کربن در کنار دیگر ذرات آلاینده فراوری می گردد. البته بعضی عوامل می تواند میزان فراوری این آلاینده ها را افزایش دهد. به عنوان مثال آنالیز مروری سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا درباره میزان آلایندگی اجاق گازها در سال 2014 نشان می دهد که اجاق گازهای قدیمی میزان بیشتری دی اکسید نیتروژن فراوری می نماید. این موضوع به ویژه زمانی که هوای آشپزخانه، تهویه مناسبی ندارد، می تواند میزان آلودگی را به شدت افزایش دهد. مطالعات نشان می دهد رعایت نکردن بعضی نکات، در کنار ساعت ها آشپزی و استفاده از اجاق گاز، می تواند آلودگی هوای خانه را تا حدی بالا ببرد که اگر هوای شهر آن قدر آلوده می شد، کار به تعطیلی می کشید!

وجود این گازها چه عوارضی دارد؟

اغلب ما درباره عوارض دی اکسید نیتروژن کمتر شنیده ایم، اما بد نیست بدانید حتی میزان کمی از این گاز در محیط اطراف، می تواند علایم آسم به ویژه در بچه ها مبتلا به این بیماری را شدت بخشد. بعضی از مطالعات حتی استفاده مستمر از اجاق گاز در خانه را یکی از عوامل ایجاد آسم در بچه ها معرفی نموده اند، به عنوان مثال یک آنالیز در استرالیا نشان می دهد تا نزدیک 12.3درصد موارد آسم در کودکی می تواند مربوط به استفاده مستمر از اجاق گاز در خانه باشد. اما این تمام مسئله ای نیست که در نتیجه در معرض دی اکسید نیتروژن بودن، می تواند برای ما روی دهد.بعضی دیگر از مطالعات نشان می دهد دی اکسید نیتروژن یکی ازعواملی است که می تواند احتمال بیماری های قلبی، دیابت و سرطان را هم افزایش دهد. البته این موارد معمولا در طول زمان روی خواهد داد اما گاهی اوقات بالا رفتن میزان دی اکسید نیتروژن به میزان زیاد می تواند بلافاصله عوارض خود را نشان دهد؛ عوارضی چون سردرد، حالت تهوع، تپش قلب یا حتی حمله قلبی. چاره چیست؟

چه کاری از دست ما بر می آید؟

با توجه به عوارض سوختن گاز در خانه و البته بحث ایمنی و پیشگیری از آتش سوزی، بسیاری از کشورها این روزها در کوشش اند اجاق های خوراک پزی برقی را جایگزین اجاق های گازی نمایند، اما واقعیت این است که این کار حداقل در شرایط فعلی برای بسیاری از ما امکان پذیر نیست. پس چاره چیست؟ متخصصان توجه به نکات زیر را در این زمینه موثر می دانند.

تا حد امکان در زمان پخت و پز، پنجره های خانه را باز نگه دارید تا هوا جریان داشته باشد.

از هواکش و هود برای خارج کردن بخشی از گازهای سمی فراوری شده توسط اجاق گاز بهره ببرید.

استفاده از هود مناسب در کنار پخت غذا روی شعله های عقبی اجاق، می تواند از انتشار گازها به میزان بیشتری جلوگیری کند.

در صورت امکان از وسایلی چون پلوپز، آرام پز و کتری برقی بهره ببرید.

تا حد امکان با یاری دریافت از بعضی وسایل مانند زودپز یا توجه به بعضی ترفندها مانند خیساندن حبوبات، مدت زمان پخت غذاها و روشن بودن اجاق گاز را کاهش دهید.

از روشن نگه داشتن اجاق برای گرم نگه داشتن کتری آب خودداری و به جای آن از فلاکس بهره ببرید.

اگر آشپزخانه شما در دارد، در زمان پخت غذا و زمانی که لازم نیست بالا سر غذا باشید، در آشپزخانه را نیمه بسته نگه دارید.

اگر در خانه، کودک یا بیمار دارید، زمانی که غذا در حال پخت است، آن ها را به دیگر فضاهای خانه و دور از آشپزخانه بفرستید.

منبع: همگردی

به "مراقب این منبع آلودگی در آشپزخانه باشید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مراقب این منبع آلودگی در آشپزخانه باشید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید