ظریف: آمریکا مجبور شده از دومینیکن خواهش کند
به گزارش تاریخ امپراطوری های ایران، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عصر دوشنبه و در چهارمین سخنرانی زنده اینستاگرامی خود از سلسله نشست های دنیا درحال گذار ، به شکست قطعنامه پیشنهادی اخیر آمریکا به شورای امنیت برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران اشاره نمود و این ناکامی را نتیجه شکل گیری تغییراتی در روابط بین الملل دانست.

به گزارش تاریخ امپراطوری های ایران، محمدجواد ظریف در سخنرانی امروز خود، به طرح مباحث جلسات پیش و تغییر مراکز قدرت از غرب به شرق پرداخت و گفت: نه غرب، بلکه آمریکا نیروی تئوری ساز و شکل دهنده روابط بین المللی است.
وی با طرح این پرسش که چرا انحصار غرب در حال سرانجام یافتن است، اضافه کرد: آمریکا در جریان جنگ سرد مجبور بود که در موارد فراوان به حق وتو متوسل گردد.
ظریف با اشاره به اینکه آمریکا را تنها یک کشور در جلسه اخیر شورای امنیت در مورد قطعنامه تمدید تحریم تسلیحاتی ایران همراهی کرد، این رخداد را ناشی از تغییرات اساسی در روابط بین الملل دانست.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: آمریکا هم می تواند اشتباه محاسباتی انجام دهد. با قطعنامه 35 پاراگرافی هم یک رای همراهی اش کرد و با قطعنامه 4 پاراگرافی هم یک رای. وزیر امور خارجه آمریکا مجبور است که از دومینیکن برای همراهی خواهش کند.
ظریف استکبار و غیر حرفه ای گری را از دیگر نقاط ضعف دستگاه دیپلماسی آمریکا دانست که در انتصابات وزارتخانه امور خارجه آن کشور نمود داشته است.
ظریف تکبر و غیر حرفه ای گری را از دیگر نقاط ضعف دستگاه دیپلماسی آمریکا دانست که در انتصابات وزارتخانه امور خارجه آن کشور نمود داشته است.
وی گفت: دیگر آنچه که در دنیا رخ می دهد ناشی از تعامل قدرتهای عظیم نیست.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه دنیا در واقع وارد عصر پساغرب شده است، گفت: دیگر آنچه که در دنیا رخ می دهد ناشی از تعامل قدرتهای عظیم نیست.
ظریف با اشاره به فرایند آستانه برای حل مسئله سوریه گفت: که در ابتدا همه با فرایند آستانه مخالف بودند چرا که غرب عادت نموده که فکر کند تنها منبع ایجاد صلح است. در آفریقا هم وضع مشابهی است و اتحادیه آفریقا در رسیدگی به مسائل گوناگون پیروز تر بوده است.
ظریف در ادامه گفت: ما شاهد ناکامی قدرتهای های هژمونیک مهم دنیا در رسیدن به اهداف موردنظرشان طی مقاطع مختلف در دنیا بودیم. این فرآیند باسابقه ای بوده که از جنگ ویتنام شروع شد. شما به جز حمله نظامی آمریکا به گرانادا موردی را بگویید که آمریکا در حمله نظامی به کشوری به اهدافش رسیده باشد؟ نمونه دیگری نیست چون این حملات نظامی آمریکا شکست بودند.
ظریف در ادامه مطرح کرد: حتی قدرتهای دنیا نیز در رسیدگی به بعضی چالش های دنیا ناکام ماندند. برای نمونه شاهد این هستیم که ویروس کرونا چگونه قدرتهای دنیا را به زانو در آورده است.
وی سپس به ناکامی غرب در حل مسئله تروریسم در دنیا و ایجاد ناامنی بیشتر در شهرهای مختلف از جمله نیویورک اشاره نمود و گفت: هزینه نظامی هنگفت سالیانه آمریکا حتی نتوانسته موجب تامین امنیت برای مردم خود این کشور گردد.
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران سپس به تحولی دیگر در دنیا با عنوان دولتها یا کشورهای ناکام اشاره نمود که نتیجه مداخله هژموتیک قدرتهای دنیا بوده اند که هزینه های مالی و سیاسی برای این کشورهای ناکام به دنبال داشته است.
311311
منبع: خبرآنلاین