رابطه پنیر و لاغری

به گزارش تاریخ امپراطوری های ایران، مصرف پنیر به مقدار متعادل مانعی برای لاغری نیست چون این ماده غذایی فاقد قند بوده بنابراین باعث انباشته شدن چربی ها نمی گردد.

رابطه پنیر و لاغری

آیا پنیر باعث لاغری میشود؟

جای بسی شگفتی است که چرا با وجود اینکه فرانسوی ها از رژیم های سرشار از چربی های اشباع شده پیروی می نمایند، آمار بیماری های قلبی در بینشان اینقدر پایین است و دور کمرشان اینقدر باریک؟

محققان سابقا این امر را به سبک زندگی آنها نسبت می دادند، اما اخیرا، مطالعه ایی در این زمینه صورت پذیرفت که در مجله کشاورزی و خواص شیمیایی غذا به چاپ رسید و اظهار نمود که احتمالا پنیر نقش عمده ایی در این میان بازی می نماید. بله، کاملا جدی هستیم و البته هیجان زده.

از همه بهتر اینکه، این تحقیق با مطالعات پیشین دال بر اثبات تاثیرات پنیر بر افزایش متابولیسم در یک راستا قرار داشت.

به منظور انجام این تحقیق، محققان نمونه های ادرار و مدفوع شرکت نمایندگانی که رژیم غذائیشان مملو از شیر یا پنیر بود را با افرادی که از رژیم های کنترل شده حاوی مصرف کره و بدون هیچ لبنیات دیگر پیروی می کردند را با یکدیگر مقایسه نمودند.

در مقام مقایسه، مدفوع افرادی که پنیر مصرف می کردند، حاوی اندازه فراوانی اسید بوتیریک، اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه که به وسیله باکتری های روده تولید می شود، بود. افزایش اندازه اسید بوتیریک به طرز چشمگیری با کاهش کلسترول بد رابطه مستقیم دارد و اثبات می نماید که پنیر برای قلب شما از انواع دیگر لبنیات مفیدتر است.

دکتر مورتون کلاسن می گوید، گرچه کاملا معین نیست که اسید بوتیریک چگونه تاثیرات جادویی خود را اعمال می نماید اما بعضی از مطالعات بر روی حیوانات حاکی از آن است که این اسید چرب، حساسیت به انسولین را بهبود بخشیده، تخلیه انرژی را افزایش(به ویژه متابولیسم را تسریع نموده) و موجب کاهش التهابات ناشی از استرس می شود.

طبق نتایج مطالعات اجرا شده بر روی حیوانات که در سال 2009 در مجله دیابت به چاپ رسید، افزایش اسید بوتیریک با کاهش خطر ابتلا به چاقی مفرط مرتبط است.

اما پیش از آنکه یک برش امریکایی پنیر بقاپید، به این مورد توجه کنید که طرز تهیه همه پنیرها یکسان نیست. پنیرهای جاافتاده همچون پنیر چدار کهنه، پارمزان و سوراخ سوراخ سوئدی احتمالا در زمره برترین ها هستند.

کلاسن می گوید، اسید بوتیریک از دو طریق تامین می شود، یا مستقیما از پنیر و یا پس از مصرف بعضی مواد غذایی خاص به وسیله باکتری های روده تولید می شوند. در هر دو مورد، انتظار می رود که پنیرهای جاافتاده بیش از پنیرهای تازه حاوی اسید بوتیریک باشند.

پنیرهای جاافتاده در کاهش وزن و حفظ سلامت موثرند.

کلاسن معتقد است با مصرف این پنیرهای کهنه، انتظار می رود پروتین ها بیش از بیش تجزیه و به شکل پپتئید و اسیدهای آمینه درآیند، که در تحقیقات اولیه نشان داده شد بر متابولیسم کربوهیدرات ها و چربی ها موثر است و منجر به کاهش تجمع چربی در بدن می شود.

گرچه این مطالعه محدود بود، اما حاوی نکات قابل توجهیست، به ویژه آنکه نتایج تحقیقات اولیه در سال 2011 که نشان داد مصرف پنیر، در مقایسه با مصرف کره که محتویات چربی هر دو یکسان است، موجب کاهش کلسترول بد در بدن می شود را تائید می نمود.

بعلاوه نتایج این مطالعه، مکمل نتایج مطالعات دیگری شد که در مجله امریکایی مواد مغذی بالینی به چاپ رسید، مبنی بر اینکه افزایش مصرف پنیر در قالب رژیمی کم کربوهیدرات (مواد غذایی کم کربوهیدرات شامل: میوه ها، سبزیجات، گوشت و غلات کامل که در مقابل مواد غذایی پر کربوهیدرات همچون: غذاهای تولید شده و تصفیه شده قرار می گیرد) منجر به کاهش وزن می شود.

منبع: سایت مجله سلامت

منبع: راسخون

به "رابطه پنیر و لاغری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رابطه پنیر و لاغری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید