تونس، مخالفت فراکسیون های مجلس با تشکیل دولتی بدون احزاب
به گزارش تاریخ امپراطوری های ایران، فراکسیون های عظیم سیاسی در مجلس تونس با پیشنهاد نخست وزیر جدید این کشور مبنی بر تشکیل دولت تکنوکرات و مستقل مخالفت کردند.

به گزارش گروه بین الملل تاریخ امپراطوری های ایران، هشام المشیشی که از طرف رئیس جمهور تونس مامور تشکیل دولت جدید این کشور شده با شرکت در یک نشست مطبوعاتی درباره دولت آینده تونس گفت: مشورت های من با احزاب و گروه های سیاسی نشان می دهد، اختلافات سیاسی آنقدر گسترده است که امکان تشکیل دولتی که بتواند نظر تمام گروه های سیاسی را جلب کند، وجود ندارد لذا شرایط کنونی تونس ایجاب می نماید، دولتی تکنوکرات و مستقل تشکیل گردد و اعضای آن باید توانمند و کارامد، پاکدست و آماده به کار باشند تا دولت جدید بتواند برنامه های خود را اجرایی کند.
حزب النهضه، التیار، قلب تونس، جریان دموکراتیک و جنبش مردمی که از بزرگترین فراکسیون های سیاسی در مجلس تونس به شمار می آیند، با پیشنهاد المشیشی برای تشکیل دولت تکنوکرات مخالفت و بیان کردند: تشکیل چنین دولتی ضربه ای به فرایند دموکراسی ، انتخابات مجلسی و احزاب سیاسی در تونس است.
حزب النهضه که قبلا از نگاه مثبت خود به المشیشی خبر داده بود، دیروز پس از گفت وگو با او و مطرح شدن موضوع تشکیل دولت تکنوکرات و مستقل بیان کرد: این حزب خواهان تشکیل دولت جدید با مشارکت گسترده احزاب و گروه های سیاسی است.
به نوشته روزنامه تونسی الشروق، نورالدین البحیری رئیس فراکسیون سیاسی النهضه در مجلس تونس گفت: النهضه پیشنهاد المشیشی برای تشکیل دولت تکنوکرات را در نشست های داخلی خود مطرح و درباره آن تصمیم گیری خواهد نمود.
دبیرکل حزب قلب تونس در واکنش به پیشنهاد المشیشی گفت: این حزب با تشکیل یک دولت توافقی فن سالار حزبی یا مستقل که از حمایت سیاسی گسترده ای برخوردار باشد، موافق است.
نبیل القروی خواهان تشکیل دولت تکنوکرات توافقی متشکل از احزاب سیاسی مجلس شد و این پرسش را عنوان کرد اگر تشکیل دولت غیر حزبی یا بدون موافقت احزاب سیاسی باشد، برگزاری انتخابات چه فایده ای دارد؟
زهیر المغراوی دبیرکل جنبش مردمی و هشام العجبونی از رهبران جریان دموکراتیک پس از ملاقات و گفت وگو با نامزد نخست وزیری تونس گفتند: اندیشه تشکیل دولت تکنوکرات بدون مشارکت احزاب سیاسی عملا قابل اجرا نسیت. چنین دولتی ضمانت کافی برای موفقیت ندارد.
آنان درباره حذف نقش احزاب وتضعیف حیات سیاسی درتونس هشدار دادند.
رئیس فراکسیون سیاسی ائتلاف الکرامه در مجلس تونس هم با ابراز ناخرسندی از نتایج مذاکراتش با هشام المشیشی گفت: به نظر می رسد دولت آینده نتواند انتظارات را برآورد نمایند به همین سبب از هواداران ائتلاف الکرامه می خواهیم خود را برای برگزاری انتخابات جدید آماده نمایند.
رئیس جمهور تونس در چهارم مرداد ماه با صدور فرمانی هشام المشیشی را مامور تشکیل دولت این کشور کرد.
طبق فصل 89 قانون اساسی تونس، المشیشی یک ماه فرصت دارد تا اعضای کابینه اش را به مجلس معرفی و از آن رای اعتماد بگیرد.
منبع: خبرگزاری تسنیم