این مواد غذایی به دندان ها آسیب می رسانند
به گزارش تاریخ امپراطوری های ایران، از متخصصین دندان پزشک خواستیم تا فهرستی از مواد غذایی را که بیش از همه به دندان ها آسیب می رسانند، تهیه کنند. البته اگر خوراکی موردعلاقه خود را در این فهرست مشاهده کردید، نگران نباشید. مطمئناً با دو بار مسواک زدن در روز و شب، استفاده از نخ دندان، مصرف اندازه زیادی آب و مراجعه به دندان پزشک در بازه زمانی 6 ماه یک بار، می توانید از خوراکی های موردعلاقه خود لذت ببرید.

1. پاپ کرن ممکن است دندان را بشکند
پاپ کرن که خوشمزه و کم کالری است را همه دوست دارند. ظاهراً این خوراکی خوشمزه مسائل زیادی برای بسیاری از افراد ایجاد می نماید. دانه هایی که نترکیده اند، ممکن است دندانتان را بشنمایند، به ویژه اگر قبلاً دندان خود را پر نموده باشید. اگر پوست پاپ کرن زیر لثه یا در میان دندان ها گیر کند، ممکن است تا مدت زیادی آنجا بماند و شما متوجه نشوید. پاپ کرن های شیرین، بدترین نوع پاپ کرن از نظر دندانپزشکی محسوب می شوند؛ زیرا شیرین و جویدنی هستند و بخش های سفت زیادی دارند.
2. مرکبات مینای دندان را از بین می برند
لیمو، گریپ فروت و پرتقال مزایای بسیاری برای سلامتی دارند. این میوه ها سرشار از ویتامین C و پتاسیم هستند؛ اما معایبی هم در این میوه ها وجود دارد. واقعیت این است اگر همیشه از غذاهای پراسید بهره ببرید، مینای دندانتان از بین می رود و دندان ها بیشتر در معرض پوسیدگی قرار می گیرند. البته لازم نیست از مصرف این میوه ها خودداری کنید، بلکه پس از مصرف، دندان ها را بشویید.
3. نوشیدنی های انرژی زا باعث پوسیدگی دندان ها می شوند
بسیاری از پوسیدگی های دندان در اثر نوشیدنی هایی مانند نوشیدنی های انرژی زا و نوشابه های گازدار به وجود می آید. این نوشیدنی ها نه تنها سرشار از شکر هستند، بلکه مدت زیادی مصرف می شوند. شکر می تواند به وسیله یک باکتری موجود در دهان، به اسید تبدیل گردد. این اسید دندان را در خود حل نموده و باعث ایجاد حفره در آن می گردد. مصرف این نوشیدنی ها در درازمدت باعث فراوری هرچه بیشتر اسید برای تخریب دندان ها می گردد.
4. یخ دندان ها را آسیب پذیر می نماید
بسیاری از افراد تصور می نمایند یخ برای دندان ها خوب است. این افراد با خود می گویند، یخ از آب تهیه شده و هیچ شکر یا ماده افزودنی دیگری ندارد. پس ضرری برای دندان ها هم ندارد. با این حال، جویدن مواد سفتی مانند یخ می تواند دندان ها را آسیب پذیر کند و مینای دندان را از بین ببرد. بهتر است افرادی که عادت جویدن یخ را دارند، این عادت را کنار بگذارند و آب خالی بنوشند.
5. چیپس سیب زمینی باعث ایجاد پلاک روی دندان ها می گردد
متأسفانه چیپس های سیب زمینی سرشار از نشاسته هستند که روی دندان ها گیر می نماید. اگر می خواهید به مصرف چنین خوراکی هایی ادامه دهید، پس به هنگام استفاده از نخ دندان بیشتر دقت کنید تا تمام تکه های غذایی را که ممکن است باعث ایجاد پلاک گردد، از لابه لای دندان ها تمیز کنید.
6. میوه های خشک شده، باکتری های داخل دهان را تغذیه می نمایند
کشمش، آلو و هلوی خشک، مقدار زیادی شکر دارند و به دندان می چسبند. پس زمانی که این نوع خوراکی ها را می خورید، غذای باکتری های داخل دهان را برای مدتی طولانی فراهم می نمایید. برای برطرف این مشکل، پس از مصرف این خوراکی ها مسواک بزنید.
7. کره بادام زمینی همچون شکلات به دندان می چسبد
این خوراکی خوشمزه نیز همچون مرکبات، مزایای سلامتی زیادی دارد؛ زیرا سرشار از پروتئین و فیبر است. با این حال، این خوراکی شیرین و چسبنده نیز هست. کره بادام زمینی همچون شکلات به دندان می چسبد. در نتیجه اگر این خوراکی را دوست دارید، پس از مصرف، دندان های خود را بشویید.
منبع: فوت و فن